Blog

13 Nisan 2019

Kozmetik Sektörüne Siyah Frenk Üzümünün Faydaları

Siyah Frenk üzümü, içerdiği esansiyel yağlar ve vitaminler ile kozmetik sektörüne ilham veriyor. Çin tıbbında binlerce yıldır kullanılan bu meyve, şimdilerde teknoloji ile birleşerek etkinliği yüksek cilt bakım ürünlerine dönüşüyor. Bu meyvenin içerdiği bileşenleri ve bu bileşenlerin cilde faydalarını incelediğimizde kozmetik sektörü için neden önemli bir madde olduğunu daha iyi anlayabiliriz:

  • C Vitamini

Bilindiği gibi C vitamini bağışıklık sistemimiz için olduğu kadar cilt görünümümüz için de oldukça önemli. Vücudumuzda doğal olarak üretemediğimiz C vitaminini sadece besinlerden ve cildimize uygulayabileceğimiz bakım ürünlerinden almaktayız. C vitamini dendiğinde ilk akla gelen meyve portakal olsa da Siyah Frenk üzümü portakaldan 5 kat daha fazla C vitamini barındırmaktadır. C vitamini içeren ürünlerin cildimize etkileri ise oldukça heyecan verici! Bu ürünler:

  • Antioksidan etkisi göstererek cilt tonunun eşitlenmesine destek olur.
  • Kolajeni arttırmaya destek olarak yaşlanma belirtilerinin önlenmesine etkin rol oynar.
  • Cilde parlaklık verir.
  • Cildi nemlendirir ve sıkılaştırır.
  • Dış faktörlerin sebep olduğu lekelenmeleri önlemeye yardımcı olur.

Esansiyel Yağ Asitleri

Omega 3,6,9 gibi bileşenler, esansiyel yağ asitleri olarak adlandırılmaktadır. Siyah Frenk Üzümü, esansiyel yağ asitleri bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Esansiyel yağ asitleri, epidermal su kaybını azaltarak cildi daha nemli tutmaya yardımcı olur. Aynı zamanda cildin elastikiyetini arttırarak yaşlanma belirtilerinin önlenmesine destek olur.

  • Antioksidanlar

Serbest radikaller, vücudumuzun oksijen kullanırken meydana getirdiği atık maddelerdir. Aynı zamanda dış etkilerle de oluşabilen serbest radikaller oksidatif strese sebep olarak vücutta tahrip edici bir etki gösterir. Antioksidanlar, serbest radikallerin azaltarak tahrip edici etkilerinin azalmasına yardımcı olur. Siyah Frenk Üzümünde bulunan yüksek antioksidan içeriği, cilt hücrelerinin serbest radikal hasarlarından korunmasına yardımcı olur.

 

İçerisinde bulunan yararlı bileşenler, cildimiz için oldukça faydalı olduğundan Siyah Frenk Üzümü çekirdeğinin yağı, kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir faktör vardır. Molekülü büyük olan yağlar cilt gözeneklerini tıkayarak sivilcelenmelere yol açabilmektedir. Kozmetik ürünlerde kullanılan yağların ince moleküllü olmasına dikkat edilmelidir. Eslab laboratuvarlarında geliştirilen After Care kremin formülünde yer alan Siyah Frenk Üzümü çekirdeği yağında bu özelliğe dikkat edilerek ince moleküllü içerikleri tercih edilmiştir. Formülde yer alan diğer etken maddeler ile birleşen krem cilt kızarıklarını önlemede ideal bir yöntem olarak kullanıma sunulmaktadır.